tiistai, 15 maaliskuun, 2016, 14:04

TÄHTIVIERAS Katja Hedberg: Tattis juhlistaa Naisten Pankkia

Partanen & Lamusuo Oy:n Naisten Pankille suunnittelema juhlatuote on moderni istuin puutarhaan, marjametsään tai nuotion äärelle.

Tattis on yksinkertaisuudessaan kaunista designia, mutta samalla tarpeellinen käyttöesine. Yksijalkaisen Tattiksen voi nähdä modernina versiona suomalaiseen kansanperinteeseen kiinteästi kuuluvasta lypsyjakkarasta. Tattis on universaali tuote, jolla voisi olla käyttöä Afrikan maissakin, esimerkiksi ruuan valmistuksessa ulkona. Tästä rakentuu luonteva silta Naisten Pankkiin ja sen hankemaihin.

”Olemme matkustaneet paljon ja nähneet myös kurjuutta. Päädyimme yhteistyöhön Naisten Pankin kautta, koska köyhyyttä voi tehokkaimmin poistaa koulutuksen avulla”, Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo toteavat.

Naisten Pankin hankkeet painottuvat tasokkaan koulutuksen järjestämiseen naisille kehitysmaissa.

”On upeaa, jos voimme tukea tätä tärkeää työtä”, pariskunta toteaa.

Liimatusta männystä tehdyt Tattikset on käsitelty maanläheisillä väreillä. Värivaihtoehtoja on kolme. Koska Tattiksen jalan ja hatun voi irrottaa toisistaan, värejä voi myös keskenään yhdistellä. Jalkoja on kahta eri korkeutta. Tattikset on valmistettu käsityönä.

Tattiksen myyntihinta on 50 euroa. Tuotto menee kokonaisuudessaan Naisten Pankille. Tuotteeseen liittyvät kyselyt ja tiedustelut voi lähettää osoitteeseen: kuopio@naistenpankki.fi

Suunnittelijat Jaana ja Heikki esittelevät Tattiksen kolme eri värivaihtoehtoa. © Aake Roininen.

Suunnittelijat Jaana ja Heikki esittelevät Tattiksen kolme eri värivaihtoehtoa. © Aake Roininen.

 

Lue lisää Naisten Pankista: www.naistenpankki.fi

Naisten Pankin tiedote Tattiksesta.

 

Avainsanat: ,

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään voidaksesi kommentoida.