tiistai, 16 helmikuun, 2016, 07:02

Taiteen työllistävä vaikutus – sairaalahankkeissakin

On ilo olla mukana hankkeessa, joka työllistää ainakin 7 taitavaa taiteilijaa hetkeksi.

Lappeenrannan sairaalan, Eksoten puolelta hanketta on valmisteltu pitkään ja ansiokkaasti, hankittu rahoitusta ja myötämielisyyttä asialle. Me tulevan K-sairaalan julkisten tilojen suunnittelijat teimme Taiteen kaavan uudisrakennukselle, jossa kartoitimme mahdollisia taiteen paikkoja ja siitä koituvia kustannuksia. Paikallinen ansioitunut asiantuntijaryhmä: läänintaiteilija Outi Turpeinen, Etelä-Karjalan taidemuseon amanuenssi Mona Taipale ja Saimaan ammattikorkeakoulun koulutuspäällikkö Eija Mustonen, valitsivat taiteilijat, joilta luonnokset pyydettiin. Monia kokouksia, pohdintoja ja muistioita on erilaisissa kokonpanoissa käyty ja tehty luonnosvaiheessa, mutta lopulliset taiteilijat ovat nyt tässä: Annu Vertanen, Sirpa Hynninen ja Vesa-Ville Saarinen, Tuulia Iso-Tryykäri ja Janette Holmström, Ville Huhtanen ja Nelli Tanner. Hieno homma!

Työ jatkuu, tärkeitä ja mielenkiintoisia keskusteluita on vielä kesken, jotta lopulliset teokset istuvat suunniteltuun arkkitehtoniseen kokonaisuuteen ja luovat uniikin ja ainutlaatuisen kokemuksen niin potilaille kuin henkilökunnalle. Tähän poikkitaiteelliseen suunnittelijatiimiin kuuluu taiteilijoiden lisäksi lukuisia tahoja mm. rakenne-, valaistus- ja sähkösuunnittelijat, arkkitehdit, tilaaja, rakennuttaja… Unohtamatta tuota tulevaa rakentajajoukkoa, joka suuren osan teoksista lopulta paikalleen asentaa ja rakentaa. Tästä tulee yhteistyön taidonnäyte, jonka lopputuloksen näemme, kun rakennus on valmis vuonna 2017.

Jaana Partanen

Näkymäluonnos Eksote, K-sairaala, aulatilat 2016. Arkkitehtisuunnittelu: Ovaskainen Oy / Partanen & Lamusuo Oy. Taideteos: Huhtanen/Tanner

Näkymäluonnos Eksote, K-sairaala, aulatilat 2016.
Arkkitehtisuunnittelu: Ovaskainen Oy / Partanen & Lamusuo Oy.
Taideteos: Huhtanen/Tanner

 

Avainsanat: , ,

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään voidaksesi kommentoida.