maanantai, 10 marraskuun, 2014, 11:33

PEKO1 ja Tuma-aulat

KYSin Puijon sairaalassa on alkamassa laaja peruskorjaushanke ”PEKO1”. Pääosin vanhaan säilyvään teräsbetonirunkoon tullaan uudistamaan kirurgisia- ym. tiloja niin käytettävyyden kuin tekniikankin osalla nykyaikaiseen huippukuntoon. Samalla meillä suunnittelijoilla on ollut mahdollisuus muokata yleisistä käytävä- ja aulatiloista viihtyisämpiä. Aulojen pyöreät tumamaiset muodot jatkavat Partanen & Lamusuo Oy:n luomaa KYSin tyyliä ja auttavat orientoitumisessa ja suunnistautumisessa, sekä luovat samalla sairaalamaailmaan kodinomaisuutta ja inhimillisyyttä. Pyöreiden ja pehmeiden muotojen on sanottu myös edistävän parantumisessa. Laadukkailla materiaaleilla ja viimeistellyillä detaljeilla toivotaan asiakkaan tuntevan itsensä ja asiansa tärkeäksi.
Pa-La-tiimi on tehnyt arkkitehtisuunnittelua tiiviissä yhteistyössä Oululaisen arkkitehtitoimisto Lukkaroisen innostuneen suunnittelijaporukan kanssa. Lisäksi suunnittelussa on ollut mukana suuri joukko erikoissuunnittelijoita, joiden kanssa tekniikka on yhteensovitettu arkkitehtuuriin.

Janne Ijäs, projektiarkkitehti Pa-La tiimi

Tuma-aula erottuu selkeästi PEKO1 pohjapiirustuksessa, yksityiskohta 1. kerroksesta. © Partanen & Lamusuo Oy.

Tuma-aula erottuu selkeästi PEKO1 pohjapiirustuksessa, yksityiskohta 1. kerroksesta. © Partanen & Lamusuo Oy.

 

Avainsanat: , ,

2 Responses to “PEKO1 ja Tuma-aulat”

  1. Anneli Halonen sanoo:

    Tykkään tähän astisesta ilmeestä. Jos mahdollista voisiko uutta suunnitellessa ottaa vinkkejä käyttäjiltä, henkilökunta/ potilaat.

  2. Suvi sanoo:

    Kiitos vain! Kyllä käyttäjät ja tilaaja ovat suuressa roolissa suunnittelua tehtäessä. Käyttäjäpalaverit ovat arkipäivää tällaisissa hankkeissa – ja hyvä onkin, sillä käyttäjillehän tiloja suunnitellaankin.

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään voidaksesi kommentoida.