tiistai, 1 heinäkuun, 2014, 10:17

TÄHTIVIERAS Anna Vepsä: Jalalla koreasti taidemuseossa

Jaana Partasen näyttely Mielen alkemiaa – Matrix Layer on tuonut Kuopion taidemuseon kävijöille paitsi tuulahduksen 3D-maailmasta, myös mahdollisuuden olla teoksessa mukana. Sensorit, jotka huomaavat näyttelytilaan saapuvan ihmisen, kaappaavat hänet mukaan seinälle heijastuvaan fraktaalimaailmaan. Tämä on tuonut muassaan ilmiön, joka on taidemuseon henkilökunnalle varsin uusi ja yllättävä: ihmisiä bongataan tanssimassa näyttelytilan väljässä kohdassa.

Partasen näyttely kutkuttaa mielikuvitusta, sillä sen keskeiset elementit koostuvat paitsi tekniikasta, myös mielen ulottuvuuksista, unikokemuksista sekä unen ja valveen rajatilasta. Vaikka tutkijat eivät tänäkään päivänä pysty täysin kertomaan meille unien perimmäisiä tarkoitusperiä, jotakin sentään on saatu selville.

Mutta näyttely siis tanssittaa ja ajoittain ongelmana on saada houkuteltua asiakkaita näyttelystä pois – kellon lähestyessä viittä saatamme joutua hymyssä suin pyytämään, josko tanssia voisi jatkaa esimerkiksi seuraavana päivänä. Tule sinäkin kokeilemaan ja kokemaan!

Anna Vepsä, Kuopion taidemuseo

Tanssitaiteilija, koomikko Johanna Keinänen avasi näyttelyn kesäkuun alussa. © Partanen & Lamusuo Oy.

 

Kesän menovinkki: Mielen alkemiaa – Matrix layer Kuopion taidemuseossa 6.9. asti!

Partanen & Lamusuo Oy toivottaa omasta puolestaan kaikille mukavaa kesää. Studiomme on kesälomalla 5.7.–3.8. välisellä ajalla.

P.s. Partanen & Lamusuo Oy:n arkkitehtihaku 22.7. asti.

Johanna Keinänen, Matrix layer -näyttelyn avajaisissa. © Partanen & Lamusuo Oy.

Johanna Keinänen, Matrix layer -näyttelyn avajaisissa. © Partanen & Lamusuo Oy.

 

 

 

 

Nayttelya_tukeneet

 

Avainsanat: , , , ,

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään voidaksesi kommentoida.