keskiviikko, 4 kesäkuun, 2014, 05:45

MATRIX OSA 6: Unitutkijoiden oivalluksia ja pelimaailman innovaatioita Kuopiossa

Jaana Partasen Matrix layer (2014) saapuu kotikulmille, kun näyttely avautuu Kuopion taidemuseossa 12.6. Jokainen näyttelyprojekti on omanlaisensa, mutta jonkin pienen erityisen lisänsä tähän näyttelyyn antaa se, että kyseessä on oman kaupunkimme taidemuseo: tuttu rakennus, tuttuja ihmisiä.

Tällä kertaa mukaan on saatu myös Jaana Partasen vanhempaa tuotantoa sarjasta Unen lahja (1997), jonka teoksista ja uniteksteistä on myös vastikään ilmestynyt kirja. Mukana on myös uunituore Matrix layerin tekemisestä kertova musiikkidokumentti, jonka pääosassa ovat Matrix layerin tekemisessä mukana olleet monet luovat ja loistavat tahot.

Matrix layer -teokset kannustavat ottamaan osaa taiteeseen; liikkumaan sen tahdissa ja sen kanssa, sukeltamaan osaksi virtuaaliseen maailmaan ja pelialan innovaatioihin sekä kuuntelemaan ja oppimaan unesta tutkijoilta ja lääkäreiltä. Tällaisena kokoonpanona näyttely on siten ainutlaatuinen ja näkemisen arvoinen.

Mielen alkemiaa – Matrix layer ja Unen lahja näyttelyn avajaiset Kuopion taidemuseossa 11.6. klo 18. Sydämellisesti tervetuloa! Näyttelyn avaa tanssija, koomikko Johanna Keinänen.

Suvi Niinisalo

Mielen alkemiaa - Matrix layer Kuopion taidemuseossa 12.6.-6.9.2014. © Partanen & Lamusuo Oy

Mielen alkemiaa – Matrix layer Kuopion taidemuseossa 12.6.-6.9.2014. © Partanen & Lamusuo Oy

Lue blogistamme lisää Matrix layerista: Matrix Osat 1–5.

 

Nayttelya_tukeneet

 

 

Avainsanat: ,

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään voidaksesi kommentoida.