tiistai, 29 huhtikuun, 2014, 09:41

Unen lahjasta Matrix layeriin, inspiraatiota ja näkökulmia unesta

8.5. klo 10 julkaistaan taiteilija Jaana Partasen kirja Unen lahja Salon taidemuseossa. Vuosien takainen kirjaprojekti on yhtäkkiä jälleen ajankohtainen, jo siitäkin syystä, että se kohtaa painokoneen ensimmäistä kertaa. Se kertoo myös ajatusten jatkumosta ja jännittävistä yhtymäkohdista vuosienkin jälkeen.

Mistä taiteilija inspiraationsa hakee vai onko se sittenkin sisäsyntyistä, omista kokemuksista ja ajatuksista kumpuavaa? Unen lahja kertoo Jaanan erään erakkovuoden unikokemuksista ja kuinka ne jäivät hänen mieleensä kiinni, kunnes ne tarinana siirtyivät kirjan sivuille. Unikokemukset olivat niin vahvoja, että ne inspiroivat uuden parafiinivalutekniikan ja muuntuivat sitä myötä taideteoksiksi ja lopulta taidekokonaisuudeksi. Ajankohtaiseksi Unen lahjan tekee Jaanan uusin teoskokonaisuus Mielen alkemiaa – Matrix layer, joka liikkuu myös unen maailmassa, mutta aivan toisesta – paljon tieteellisemmästä näkökulmasta. Teoskokonaisuuksien välillä on selkeä yhteys, mutta onko se uni vai taiteilijan sisäinen inspiraatio?

Ota itse selvää:

Taiteilijaesittely Salon taidemuseossa 7.5. klo 18, Unen lahja -kirjan julkistaminen 8.5. klo 10.

Mielen alkemiaa – Matrix layer Salon taidemuseossa 25.5. asti, josta se jatkaa Kuopion taidemuseoon 12.6.–6.9., missä esillä myös Unen lahja -teoksia.

Suvi Niinisalo

Unen lahja -kirja julkistetaan 8.5. klo 10 Salon taidemuseossa © Jaana Partanen.

Unen lahja -kirja julkistetaan 8.5. klo 10 Salon taidemuseossa © Jaana Partanen.

Lue lisää Unen lahja -kirjasta.
Lue lisää Matrix layeristä.

 

Avainsanat: ,

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään voidaksesi kommentoida.