keskiviikko, 9 huhtikuun, 2014, 08:53

Oivalluksia arkkitehtipäivillä Lahdessa ja KYSin käytävillä

Suomen arkkitehtiliitto SAFA pyysi Jaanaa ja minua puhujiksi arkkitehtipäiville Lahden Sibeliustaloon aiheesta Arjen oivalluksia. Kun Jaanalla olikin samaan aikaan Matrix-näyttelyn lehdistötilaisuus Salon taidemuseossa, jouduin minä yksin selviytymään tästä kunniatehtävästä miltei 300-päisen kollegayleisön edessä. Esittelin oivallukset liittäen ne Kuopion yliopistollisen sairaalan suunnitteluhankkeeseen. Tässä on meidän arjen mukanaan tuomat oivallukset:

  1. Unelmat toteutuvat Unelmoimme vuonna 2000 KYSin käytävillä, että tyttäremme parantuisi sairaudestaan ja saisimme joskus tehdä KYSn tiloista viihtyisämpiä. => Vuonna 2008 voitimme kutsukilpailun ja saimme toimeksiannon.
  2. Tila parantaa Viihtyisä, rauhallinen ja myönteisiä elämyksiä tarjoava tila herättää ihmisessä positiivisia tuntemuksia ja tukee ihmistä parantumisessa ja työssä viihtymisessä.
  3. Luovuus on meissä kaikissa Luovuus on ominaisuus, jota tulisi käyttää koko ajan niin arjen haasteissa kuin työssäkin. Luovuus on valtava voimavara, kunhan se vain houkutellaan esille.
  4. Työ on kivaa Tämä helposti unohtuu, mutta ilo ja onnistumisen riemu on löydettävissä arjen pienistä hetkistä.
  5. 1 + 1 = 3 Yhteistyössä on voimaa. Yhdessä saamme paljon enemmän ja parempaa aikaiseksi, kun kannustamme toisiamme tekemään parhaamme.

Ai niin ja se tärkein asia: tyttäremme parantui ja voi hyvin!

Heikki Lamusuo

Heikki Lamusuo piti puheenvuoron Arkkitehtipäivät 2014 -tapahtumassa aiheenaan Arjen oivalluksia.

Heikki Lamusuo piti puheenvuoron Arkkitehtipäivät 2014 -tapahtumassa aiheenaan Arjen oivalluksia.

 

Avainsanat: , ,

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään voidaksesi kommentoida.