tiistai, 25 maaliskuun, 2014, 09:59

MATRIX OSA 5: Välittäjäaineiden cocktailista mixedrealityyn ja virtuaalilaseihin

Aikataulutuksesta visioihin. Kokonaisuuksista detaljeihin. Unettomista öistä onnistumisen iloihin.  Epäilyksestä varmuuteen. Sitä on taiteellinen prosessointi. Vuosien työ alkaa olla maalissa! Tutkijat, muusikot, ohjelmisto-ekspertit, muotoilun ammattilaiset, huonekalutehtailijat, kaiutin- ja tykkifirmat, tanssijat ja sirkustaiteilijat: kaikki ovat puhaltaneet yhteen hiileen pian Salon taidemuseossa avautuvan näyttelyn eteen. Kiitos siitä teille!

Uni raottaa hiukan salaisuuttaan museon tilassa jättäen edelleen paljon mysteeriksi. Vaikka tiedämme aivojen välittäjäaineiden tärkeyden, tunnistamme talamusportin sulkeutumisen, ymmärrämme muuntuneiden tajunnantilojen merkityksen ikiaikaisten tarustojen synnyssä… Vaikka imitoimme, aktivoimme ja muunnamme todellisuutta sensoreilla, virtuaalilaseilla, ääniaktivoinnilla… Ihmisen ja aivojen kertakaikkinen ihmeellisyys ei katoa, vaan entisestään vahvistuu.
Ei kun vaan ihmettelemään ja ihastelemaan Salon taidemuseon avajaisiin 28.3.2014 klo 18.00! Avaa kutsu avajaisiin tästä.

Näyttely on esillä Salossa 25.5.2014 asti.

Jaana Partanen

Mielen alkemiaa - Matrix layer, kuvakooste © Jaana Partanen.

Mielen alkemiaa – Matrix layer, kuvakooste © Jaana Partanen.

 

Nayttelya_tukeneet

Avainsanat: , ,

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään voidaksesi kommentoida.