keskiviikko, 18 marraskuun, 2015, 09:04

Kuopiossa ei toimi ”Nemo propheta in patria” lausahdus, vai toimiiko?

Savolaisittain hykerryttävän herkullinen tilanne, kun Jyväskylästä tulee bussilastillinen kulttuuritoimijoita katsomaan Partanen & Lamusuo Oy:n kohteita Kuopioon. Päivän matkaoppaana toimin minä Jaana ja minulle on varattu bussiin mikrofooni. Mitähän tästä tulee? Suunnitelmissa on, että aloitamme studiollamme = Honkarakenteen mallistoon suunnittelemassamme piloottirakennuksessa aamukahveilla.

Yksi vierailukohteista on Kuopion yliopistollinen sairaala.  © Partanen & Lamusuo Oy

Yksi vierailukohteista on Kuopion yliopistollinen sairaala. © Partanen & Lamusuo Oy

Siitä suuntaamme KYSin pääaulaan ja Kaarisairaalaan lounaalle, katsastamme Evoluutio-julkisivuteoksen, Vihtorin takaseinässä olevan Barson mallit ja Minnankantti kerrostalon aulaan kaiverretun Minnanlantti-teoksen. Päiväkahvit nautimme Alavan kiinteistön kahvilassa CaWassa jossa on Elämän eliksiirin kimeltävä pannu ja jättiläiskuppi. Alavan lehto teos on samassa kiinteistössä lukkojen takana tyhjentyneissä Vetrean tiloissa. Avaimet saanen Niiralankulmalta, joka isännöi kiinteistöä.

Alavan kiinteistöstä löytyy Alavan lehto ja Elämän eliksiiri. © Partanen & Lamusuo Oy

Alavan kiinteistöstä löytyy Alavan lehto ja Elämän eliksiiri. © Partanen & Lamusuo Oy

Päivän päätteeksi suuntaamme keväällä avattuun Ortodoksiseen kirkkomuseoon Riisaan… Matkaa voisi vielä jatkaa iltamyöhään asti katsastaa työn alla olevia hankkeita ja tanssahdella vaikkapa PalatsiStudion parketilla.

Jaana Partanen

PalatsiStudiolla kimmeltävät kristallikruunut. © Partanen & Lamusuo Oy

PalatsiStudiolla kimmeltävät kristallikruunut. © Partanen & Lamusuo Oy

 

 

Avainsanat: , , , , , ,

Kommentoi

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään voidaksesi kommentoida.